Orkdalsprøva 2019

Orkdalsprøva ble også i år arrangert på Knyken i Orkdal under fine omgivelser og godt bandhundvær. Det var ikke for varmt, og flere ekvipasjer fikk muligheter i gode terreng. Det er mye planlegging og spenning før et slikt arrangement går i gang, og man er alltids litt bekymret for om alt er på plass før selve oppmøtedagen. Det var i år gledelig med en lite oppgang deltagere, og det var 26 skogsdager påmeldt. 2 av disse måtte trekke seg, så det ble gjennomført 24 skogsdager helgen 19-21 juli. Alle som var påmeldte fikk plass, og vi håper på enda flere deltagere til neste år! Sør-Trøndelag Elghundklubb har noen fantastiske dommere som stiller opp for klubben midt i sommerferien, og noen stiller opp flere helger på rad. Vi kan ikke annet enn å takke dere for innsatsen! Uten deres velvilje til å dømme er det ikke mulig å få bedømt så mange ekvipasjer, så STOR TAKK!

Det var mange førstegangsførere denne helgen, så vi startet fredagen med å gjennomgå hvordan en bandhundprøve fungerer, og hva en dommer ser etter disse 6 timene i skogen. Det kan være mange ekstra poeng å høste om man får med seg noen «triks» før selve prøvestart. Når vi nå oppsummerer prøvehelgen, var det nok mange som fulgte ekstra godt med! Av 24 skogsdager, oppnådde 16 1.premie, 2 2.premie, 2 3.premie og 3 0.premie.

Prøvevinneren i år hadde kjørt fra Trysil, og heter Olav Rønningen. Sammen med svarthunden Garm oppnådde de 80 poeng på lørdagen og 90 poeng på søndagen. Poengsummen på søndag var den høyeste og dermed ble Garm og Olav prøvevinnere denne helgen. Nest høyeste resultat fikk Knut Olav Mellemsæter og Rønninglias Ask. De fikk bandhundprøve på søndag, og oppnådde 89 poeng med dommer Edvard Asbjørnslett. Hund nummer 3 ble Hjortlias Saga og fører Jan Egil Nordgård som oppnådde 83 og 88 poeng denne helgen. Vi gratulere disse og de andre prøvevinnerne. Resultatet er sendt inn til NKK og ligger på nettsiden: www.st-elghundklubb.no

Til slutt en takk til Even Sinnes som stilte som NKK, og dere som år ettet år stiller opp som funksjonærer. Tommel opp!

For STEHK
Svenn Magnus Runde
Prøveleder


Vinner av Orkdalsprøven 2019, Olav Rønningen