Den tradisjonsrike Orkdalsprøven, som i år i tillegg ble kjørt som et prøve-NM ble avholdt i helgen på Berkåk

 

 

 

IMG_0549_2_300x200

Årets Orkdalsprøve ble avholdt på Berkåk i helga 5.-7. juli – for å fungere som en generalprøve for NM-helga som nærmer seg raskt. Nye lokaler, overnattingsmuligheter, kjøkkenfasilitetene og betingelsene for prøveledelsen skulle testes.

Det som det knyttet seg størst spenning til, var utrprøvinga av nye terreng. Terrengkomiteen med Arild Hoel fra Oppdal i spissen hadde gjort en kjempejobb med å skaffe fram prøveterreng i fire kommuner, og mindre travle ble de ikke utover lørdagen da det viste seg at noen områder måtte erstattes av nye på søndag på grunn av liten vilttetthet. Slikt utløser hektisk puslespillegging med dommere, kjentmenn og hundeførere.

Arrangementet forløp – som vanlig – rimelig greit. Vi har en rutinert stab og mange gode og velvillige dommere. Takk til alle kjentmennene fra alle kommunene! Innsatsen fra dere er viktig i denne fasen.

Vi i S-T EHK håper og tror nå at vi skal få gjennomført et godt NM den første helga på august med de forberedelsene vi har hatt. Berkåk framstår som en ypperlig lokalisering for prøvens hovedkvarter.

IMG_0741_300x193Imidlertid må nok bandhundfolket i kongeriket legge seg i trening, for hunden med den høyeste poengsummen i prøve-NM var svensk, hun var av rasen NES og hun hadde kvinnelig fører! Laxfjällets Nellie (bildet) og Susanne Hanson henta nemlig 90 poeng på søndag.

 

 

 

 

Resultater:

Endagers lørdag 6. juli

Endagers søndag 7. juli

Todagers 6.-7. juli