Sør-Trøndelag Elghundklubb arrangerte kurs for bandhundførere 24.-25. Juni ved Samatun, Lundadalen.
Helga var i varmeste laget og med fulltegnet deltakerliste (21 deltakere + instruktører) lå alt til rette for en givende samling.
Omgivelsene og lokalene ved Samatun må betegnes som veldig egnet til formålet, med god plass til parkering, hundelufting og med overnattingsmuligheter- og fellesrom for hele gruppen.
Fredagskvelden ble nyttet til å komme på plass, bli litt kjent og deretter en felles teoridel som Jan Petter ledet oss igjennom. Det ble satt opp grupper til lørdagens kursdel som skulle foregå i felten. Kvelden ble avrundet med grillmat og tilhørende trivsel ute.
De forskjellige gruppene møttes tidlig lørdag morgen og gikk samlet ut i sitt tildelte felt for å praktisere søk og sporing etter vilt. Flere av deltakerne og instruktørene stilte med hunder slik at gruppene ble passelig oppsatt ifht. ressurser og antall. Etter ei 4-5 timers økt ute (i varmen) møttes alle involverte på Samatun igjen for middag og evaluering av dagens opplevelser før det ble pakking og hjemreise til mere sol og varme.

Arrangøren fikk inntrykk av at kurset hadde et budskap og et innhold til nytte og gevinst som man kan videreføre i en eller annen variant. Videre vil arrangøren bemerke at deltakergruppen hele tiden oppviste god tone, engasjement og positivitet i en uformell setting. All honnør for det!

Tusen takk til Tone for all kjøkkenhjelp gjennom helga og til Jan Petter for organisering og alt annet et slikt arrangement fordrer. Takk også til instruktørene som bidro til at lørdagen ga fine opplevelser i skogen.

For ST-EHK
Stig Alsethaug