Helgen 8-10 juli var det endelig klart for Øksendalstreffet 2022, og det var med stor glede at engasjementet for treffet også i år var stort! Målet har siden treffets oppstart i 2014 vært å tiltrekke seg de som er ferske bandhundførere og de som ønsker å lære hvordan de kan benytte en bandhund for å jakte etter elg og hjort. 23 forskjellige deltagere fikk testet hundene sine i områdene fra Molde til Tingvoll, og samtlige hadde med seg dommerelev eller observatør som ønskte å se hvordan en bandhundprøve fungerte i praksis. Det var rundt 70 personer innom Trædalsbakken camping gjennom helgen, og vi måtte i år sette opp et stort telt for å få samlet alle deltagere og dommere på et sted.

Å arrangere en treff av denne størrelsen krever mye forberedelser, og vi er heldige som har så mange frivillige som ordner alt det praktiske. Dere vet hvem dere er, så tusen takk!

Fredag startet vi med gjennomgang av hva som skjer på en bandhundprøver, og hva som er viktig for å lykkes en dag i skogen. Det ble gjennomført trekning av dommere og det ble satt av tid for gjennomgang av terreng og planlegging av morgendagens skogsdag. De dommerne som ikke hadde gjennomført oppdateringskurs fikk en gjennomgang av kursmaterialet senere på kvelden. Lørdags morgen ble det ekstreme nedbørmengder, noe som medførte lite vind og vanskelige forhold for de mange unghundene som skulle ut. Tross dette så var det flere som gikk til premiering, og de som ikke lyktes denne dagen har garantert fått med seg noe lærdom til neste gang de skal ut å lete etter elg.

Lørdagskveld startet vi med felles grilling og tema for kvelden var trening av unghund. Prøveforholdene ble heldigvis bedret på søndag, og det ble gjennom helgen utdelt 11stk. 1.premier, 2stk. 2.premie, 4stk. 3.premier, 6stk. 0.premier.

Prøvens 3 beste hunder ble:
1. Truls-Even Norli med Kirilåsens Kayaq – NO37420/21. 96poeng
2. Arild Duaas med Snikjegern’s Kaliber – NO43124/19 90poeng
3. Thor Kåre Dyrli med Bayer Frå Håggåstuggu – NO46739/18 89poeng.

Vi gratulerer!

Vi solgte i år lodd for å dekke utgiftene til treffet, og flere sponsorer stilte med svært flotte uttrekkspremier.
Disse var Magne Landrø AS, dyrefor.no, Fokussport Sykkylven, Thon Hotels, KI Søvik Invest AS og Asgeir Rausand. Den gjeveste av de alle var nok en Leica Trinovid 8×42 kikkert fra KI Søvik Invest og Magne Landrø AS.

Vil avslutningsvis takke alle dommere som igjen stilte med sin kompetanse og bidro til at deltagere og observatører fikk en lærerik helg på Sunndalsøra.

For S-T EHK
Svenn Magnus Runde
Treff-tjener

 

Nils Hugen, Thor Kåre Dyrli og Kjell Inge Søvik gjennomgår terrengene

Bård Kalstad og Asbjørn Rimstad – To trivelige dommere som alltid stiller opp på Øksendalstreffet

En trivelig ekvipasje som gikk til 1.premie på lørdag

Mange spente deltagere

Truls-Even Norli med med Kirilåsens Kayaq – Vinner av Øksendalstreffet 2022 med 97poeng