Orkdalsprøven 2022 ble i år avholdt 16-17 juli under svært gode værforhold.
I løpet av prøvens to dager ble det bedømt 16 ekvipasjer til førstepremie, 6 ekvipasjer til tredjepremie av totalt 25 ekvipasjer.
De 5 to-dags-hundene fikk alle førstepremie på prøve, noe som er veldig gledelig. Det ble også noen veldige gode resultater denne helgen og kan nevne at prøvens beste hund gikk til 95poeng på lørdag og 97poeng på søndag. Tre andre hunder gikk også til resultater over 90poeng denne helgen.
Prøvens 3 beste hunder ble:
Nr. 1 Skadi av Pashaug, Monica Settemsdal 97p lørdag og 95p søndag.
Nr. 2 Skogoddens Nea, Eskil Bakken 97p søndag.
Nr. 3 Tålihaugens Bixi, Marie Sofie Romunstad 94 p søndag.

Prøvens samlingssted var også i år Knyken Skisenter i Orkland kommune. Lokalene har gode muligheter for overnatting og oppstillingsplass for bobiler og campingvogner. Overnattingsmulighetene er tilgjengelig både for dommere og hundeførere.
Med Tone Weflen i spissen ble det servert kveldsmat med mulighet for å smøre matpakke til skogsturen. Det ble servert middag med lapskaus på lørdag og rømmegrøt på søndag.
Vil med dette takke alle dommere som stiller opp for å dømme hunder samt grunneiere som stilte sine terreng til disposisjon. Norgesfôr Orkla stilte som sponsor for de tre beste prøvehundene.
Til slutt en stor takk til de som var med på å arrangere prøven.

For S-T EHK
Edvard Asbjørnslett
Prøveleder

 

Syn av dyr i skogen

Prøvevinner Monica Settemsdal med Skadi av Pashaug og prøveleder Edvard Asbjørnslett