TRONDHEIMSUTSTIILLINGEN 2021

Vi er veldig fornøyde med at det var mulig å arrangere Trondheimsutstillingen 2021 tilpasset gjeldende smittevernregler. I 2020 måtte vi avlyse denne utstillingen, og vi er glade for at dommerne Siv Sandø og Jari Partanen, som skulle dømme i 2020, sporty stilte opp i 2021.

Smittevernreglene gjorde at vi flyttet utstillingen utendørs til Stormyra fotballbane på Byneset, som viste seg å være godt egnet selv om isen var i full oppløsning og det ble en våt dag. Klubben la opp til en lokal utstilling, da mange har legitim tilgang i Trondheim kommune. Både utstillere og funksjonærer var utrolig positive og bidro til at utstillingen ble avviklet etter smittevernreglene og avlsarbeidet med eksteriørbedømmelse ble ivaretatt.

Både elektronisk besøksregistrering og elektronisk utstillingskatalog via QR-kode, ble benyttet. Selv om det var nødvendig å laste ned en app på telefonen for å bruke QR-kode systemet, ble dette systemet benyttet av de fleste.  Det er greit at noen forbedringer og muligheter for utvikling av arrangementet kommer ut av denne korona-pandemien!

Klubben sendte ut informasjon om smitteverntiltakene sammen med startnummeret, hvor vi blant annet oppfordret til å bruke munnbind. Trondheim kommune har hatt meget god erfaring med bruk av munnbind for å holde smittetrykket nede, og det var gledelig å se at de aller fleste brukte munnbind i ringen. De som ikke hadde, fikk av arrangør.

Mangeårig sponsor Felleskjøpet Klett, sponset også i år försekker til alle plasserte i BIS finalene, også for valpeshowet. Klubben takker så mye for støtten!

Dommer Siv Sandø bedømte rasene: Norsk Elghund Grå, Karelsk Bjørnhund, Østsibirsk Laika, Vestsibirsk Laika, samt valpeshowet.

I hennes ring gjorde dommeraspirant Nina Eilertsen og dommerelev Elisabeth Bugge Olsen, utdanningsarbeid. Det lover godt at det utdannes nye elghund-dommere, da vi vet at gjennomsnittsalderen på de eksteriørdommerne som er autorisert på elghundrasene er høy.

Dommer Jari Partanen bedømte rasene: Norsk Elghund Sort og Jämthund, samt Best in Show (BIS). Det er meget positivt at det var påmeldt 30 NES, som er nesten like mange som NEG. Dette er andre gang i klubbens historie at det er tilnærmet lik deltagelse av NEG og NES.

Det er mange elghundeiere som gjør en god jobb med hundene sine, slik at de takler situasjonen med mange hunder og klarer å prestere best mulig i ringen, i de få minuttene hver hund får av dommerens oppmerksomhet. Det er gledelig å observere at denne gruppen i elghundmiljøet øker. Vi håper elghundeierne fortsetter den gode treningen, som gjør at elghundene opplever utstillingssituasjonen som positiv.

Klubben vil rette en stor takk til alle som bidro og deltok, og gjorde denne utstillingen mulig!

Isen ble strødd og med godt kledde og positive dommere, funksjonærer og utstillere ble 102 påmeldte hunder bedømt.

Dommer Jari Partanen dømte BIS for voksne, hvor BIS1 ble NES, BIS2 ble Karelsk Bjørnehund, BIS3 ble NEG og BIS4 ble Jämthund.

Utstillingens beste hund ble NES Fort Hjort Teddy, eier Kjell Jørund Lian, oppdretter Tore Bjørnbet.

Dommer Siv Sandø vurderte BIS valper, hvor BIS1-valp ble NES, BIS2-valp ble Karelsk Bjørnehund og BIS3-valp ble NEG. Totalt deltok 11 valper på valpeshowet.